Project Description

Office Refurbishment, Oxford

This office project was a large commercial job over three floors in a building designed in the 1980’s, so looked quite dated from the outside. The company was a young technology company that was looking to create an office space to accommodate a team twice the size of its existing staff. They wanted an office space that would reflect the nature of their business and attract recruits. The impending start dates for their larger team meant that deadlines on this project were very tight.

The brief included the need for a lot of IT and cabling but also unique elements such as open space for ping pong tables, comfortable kitchen and break-out areas and sliding glass partitions to help close off open plan areas when needed. The design incorporated feature walls and some unique original elements of the building.

Because a lot of the features, such as the glass partitions were expensive and bespoke this added extra time pressure to the refit as we knew there would be limited time to deal with any mistakes. The project had to run smoothly to meet the deadline.

We worked closely with the IT contractor to ensure that all the IT systems, cabling, display screens and internal systems went in with no problems and didn’t affect the overall aesthetic of the office. To this end we worked to ensure chasing, boxing and snagging was all completed immediately as we had no time to return to ‘fix’ anything.

The result of the project was a modern, high-tech, cleanly designed office space that was the perfect space for the company that wanted to nurture innovation, productivity and creativity supported by the latest technology and internal IT systems.

If you have a similar office refurbishment project, in or around Oxfordshire, that you would like to discuss please give us a call on 01491 526426. It is never too early in your plans to speak with us as we can often save time and budget by identifying issues and providing solutions that will make for a smoother project. Our portfolio is testament to the high level of work we complete and we don’t shy away from a challenge.